Join onze Discord Server en wees als eerste op de hoogte van de laatste updates!
PLAYMINETOPIANL
0 SPELERS ONLINE
JOIN DISCORD
0 LEDEN ONLINE
Welkom op Minetopia World! Welkom op de Minetopia World Community! Om deel te nemen aan ons forum en content te kunnen plaatsen dien je jezelf eerst te registreren! Klik hiervoor op de knop "Registeren" en volg de stappen in het volgende scherm. Heb jij al een account op onze community? Druk dan op de knop "Inloggen". Veel plezier!

Informatie Tutorial - Shop Betaling met een creditcard

Jesse

Member
Tutorial - Shop Betaling Met Een Creditcard
Via onze shop kun je gemakkelijk een betaling voldoen via iDEAL, maar toch horen wij van veel spelers dat ze graag een betaling via creditcard willen verrichten. In deze tutorial leer jij hoe je via een omweg toch gebruik kunt maken van een creditcard op onze shop!

Om deze tutorial te volgen die je een account te openen bij Revolut. Dit is een virtuele wallet en deze faciliteert de mogelijkheid om via een creditcard saldo op je rekening te zetten, waarmee je vervolgens op onze shop kunt betalen. In deze tutorial laten we je stap-voor-stap zien hoe je zo'n rekening aan kunt maken. Hiervoor dien je de applicatie van Revolut te downloaden. Volg hiervoor de onderstaande links:
  • Revolut op iOS:
  • Revolut op Android:
Na het downloaden van de app kun je aan de slag. Volg hiervoor onderstaande stappen!

Deze tutorial is gemaakt op basis van iOS. De stappen op een Android toestel kunnen anders zijn maar zullen over het algemeen overeenkomen.

Druk stap-voor-stap op de onderstaande knoppen om de tutorial te volgen.

Stap 1: Telefoonnummer Invoeren
Zodra je de app van Revolut opent, zul je gepresenteerd worden met het beginscherm. Hiermee kun jij direct jouw account aanmaken. Start met het opgeven van jouw telefoonnummer, deze zal worden gebruikt om straks op de rekening in te kunnen loggen. Druk hierna op "Continue".


Stap 2: SMS Verificatie
Naar het opgegeven telefoonnummer zal een SMS code worden verstuurd. Vul deze code in om jouw nummer te verifiëren. Je zult hierna gelijk doorgaan naar het volgende scherm.


Stap 3: Land Invoeren
Geef het land op waarin jij staat ingeschreven (waarschijnlijke Nederland of België). Druk hierna op de knop "Sign Up".


Stap 4: Adres Invoeren
In het volgende scherm dien jij jouw adres in te voeren. Geef als "Region" jouw provincie op. Vul de gegevens in en druk hierna op "Continue".


Stap 5: Naam Invoeren
Geef nu jouw volledige naam op. Deze dient dezelfde naam te zijn als deze op jouw ID-document. Druk hierna op "Continue".


Stap 6: Geboortedatum Invoeren
Geef jouw geboortedatum op. Voor het maken van een account dien je minimaal 18 jaar oud te zijn, dit wordt gecontroleerd op basis van jouw ID-document. Mocht je nog geen 18 jaar of ouder zijn, laat het account dan aanmaken door een ouder of voogd. Druk hierna op "Continue".


Stap 7: E-mail Invoeren
In het volgende scherm dien jij jouw e-mail adres in te voeren. Zorg er voor dat dit het juiste e-mail adres is. Mocht je de toegang tot jouw account later verliezen, dan neemt Revolut contact met je op via dit mail adres.


Stap 8: Selfie Maken
Nu al jouw gegevens zijn ingevuld, dient jouw account te worden geverifieerd. Je maakt tevens een online wallet aan. Dit zal allereerst gebeuren op basis van een selfie. Later dien je ook nog een foto te uploaden van jouw ID-document. Volg de instructies en maak een foto. Ga daarna verder naar het volgende scherm. Belangrijk is dat jouw gezicht duidelijk zichtbaar is op de foto.


Stap 9: Doel Opgeven
De app vraagt nu waarvoor je deze wilt gaan gebruiken. Kies hiervoor "Make Transfers".


Stap 10: Passcode Aanmaken
Je zult nu een passcode aan moeten maken. Deze gebruik je later om gemakkelijk op de app in te kunnen loggen. Geef hiervoor een passcode op en bevestig deze.


Stap 11: ID uploaden
Dit is de laatste stap die nodig is om jouw account aan te maken. Om jouw identiteit te verifiëren, zal de app vragen om een foto van jouw paspoort of ID te maken. Zorg er voor dat je jouw gegevens goed afdekt! Volg de instructies zoals deze door de Rijskoverheid worden voorgeschreven. Maak in ieder geval jouw BSN-nummer onleesbaar. Upload een foto van de voor- en achterkant en ga door naar het volgende scherm. Deze verificatie is wettelijk verplicht voor het aanmaken van de wallet.


Stap 12: Rekening kiezen
De verificatie zal nu in de achtergrond zijn werk doen. Je zult nu moeten kiezen welk type wallet je bij Revolut wilt openen. Revolut biedt namelijk verschillende abonnementen aan, maar deze heb je niet nodig. Wij gaan dus voor het gratis account kiezen. Wacht enkele seconden en je zult verder gaan naar het volgende scherm.


Stap 13: Abonnement Kiezen
Zoals gezegd zal Revolut je een abonnement proberen aan te prijzen. Deze heb je voor het gebruik van de rekening niet nodig. Swipe dus helemaal naar links en kies voor de "Standard" wallet. Druk op de blauwe knop zodra je hier ziet staan "Get free standard". Voor alle andere rekeningen dien je te betalen en zijn nogmaals overbodig.


Stap 14: Kaartgegevens
Na het kiezen van de rekening zul je gelijk jouw Revolut MasterCard kaart zien. Deze hoort bij de wallet. Je kunt er voor kiezen om deze aan Apple of Google Pay toe te voegen, maar wij slaan deze stap even over. Kies voor "Not now".


Stap 15: Mogelijkheden Revolut
Revolut zal je nu een aantal van zijn mogelijkheden laten zien. Lees deze even door en kies voor "Not now", rechtsboven in het scherm.


Stap 16: Wachten op verificatie
De rekening is nu geopend en de app zal zijn beginscherm tonen. De verificatie is in de achtergrond nog steeds gaande. Voordat je verder gaat, raden we aan om dit even af te wachten. Verifieer ook alvast jouw e-mail adres, hiervoor staat al een bericht in je mailbox. Zodra jouw account is geverifieerd, zul je hiervan een e-mail ontvangen. Dit duurt meestal 10-20 minuten.

Stap 17: Geld Toevoegen
Zodra de verificatie is voltooid kun je aan de slag gaan met de wallet. Alvorens je op onze store een betaling doet, zul je geld aan de wallet moeten toevoegen. Dit kan met behulp van jouw creditcard. Open de app en ga naar het beginscherm. Klik hier op de knop "Add money"


Stap 18: Bedrag Opgeven
Je komt nu op het scherm uit waar je geld aan de rekening kunt toevoegen. Voer het bedrag in dat jij aan de wallet wilt toevoegen en klik vervolgens op de knop "Change" onder het bedrag (niet de blauwe knop).


Stap 19: Creditcard toevoegen
Zodra je op "Change" hebt gedrukt, kom je op een scherm uit waar je de funding methode kunt kiezen. Klik op "Debit or credit card" om te kiezen voor de creditcard methode.


Stap 20: Bevestigen
Je hebt nu gekozen dat je jouw wallet met een creditcard wilt aanvullen. Zodra je terug bent op het vorige scherm kies je voor de blauwe knop met de tekst "Add card".


Stap 21: Kaartgegevens
Je bevindt je nu op het volgende scherm. Hier dien jij je kaartgegevens in te voeren. Gebruik hiervoor een geldige VISA of MasterCard. American Express of andere kaarten worden niet geaccepteerd. Zodra je de gegevens correct hebt ingevuld, kies je voor de optie "Add <bedrag>". Check nog even of het bedrag klopt voor je deze knop indrukt!


Stap 22: Bankverificatie
Afhankelijk van jouw bank, zal de transactie nu worden geverifieerd. Er opent een browserscherm met mogelijk enkele stappen. Volg de stappen van jouw bank om de transactie te voltooien.


Stap 23: Geslaagd
Het bedrag is nu aan jouw wallet toegevoegd en is klaar om gebruikt te worden op de shop. Zodra het bedrag is toegevoegd, zul je terug worden gestuurd naar het beginscherm. Hier is jouw nieuwe saldo te zien met het bedrag wat jij zojuist hebt toegevoegd. In het vervolg kun je op deze manier gemakkelijk geld toevoegen aan jouw wallet, de kaartgegevens worden namelijk door de app opgeslagen.


Stap 24: Transactiedetails
Mocht je de details van de transactie nog een keer willen nalopen, dan kan dit simpelweg door op de transactie te klikken. Hier vind je alle details over het saldo wat jij zojuist hebt toegevoegd.


Stap 25: Checkout op de shop
Nu dat jouw wallet is aangevuld d.m.v. de creditcard, kun je een aankoop gaan maken op de shop. Maak jouw keuze en begeef je naar de checkout pagina. Vul jouw gegevens in en kies voor de betaaloptie "IDeal, Bancontact, Paysafe". Ga akkoord met de voorwaarden en klik op "Afrekenen".


Stap 26: iDeal Kiezen
Je komt nu uit op de pagina van onze betaalverwerker. Kies hier voor de optie "iDEAL".


Stap 27: Bank Kiezen
Op het volgende scherm dien je te kiezen met welke bank jij wilt betalen. Kies hier voor de optie "Revolut".


Stap 28: Inloggen bij Revolut
Je komt nu uit op de inlogpagina van Revolut. Vul hier het telefoonnummer in van jouw account om hierop in te loggen.


Stap 29: Passcode Invoeren
Voer op het volgende scherm de passcode in die jij ook gebruikt om op de app in te loggen.


Stap 30: Inloggen Verifiëren
Je zult nu de inlog poging moeten verifiëren door middel van een SMS code. Deze ontvang je binnen enkele seconden op jouw telefoon. Geef de SMS code in om door te kunnen gaan.


Stap 31: Transactie Goedkeuren
Zodra je bent ingelogd zal de transactie worden weergegeven. Kijk alles nog even een keer na en druk op de blauwe "Authorise" knop om de transactie goed te keuren.


Stap 32: Doorverwijzing
De transactie is nu goedgekeurd. Je zult terug worden doorverwezen naar de shop.


Stap 33: Transactie Afgerond
De transactie is nu voltooid! Het bedrag is van jouw wallet afgeschreven en binnen enkele minuten zullen de artikelen op jouw account worden bijgeschreven. De tutorial is nu voltooid.


Na verloop van alle stappen zul je succesvol door middel van jouw creditcard en de Revolut wallet een aankoop hebben gemaakt op de shop! We wensen je veel plezier met jouw aankoop!

Mocht je nog vragen hebben als resultaat van deze tutorial, neem dan contact op met iemand van ons team en dan helpen we jou graag verder!

- Het MTW Team
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan