Join onze Discord Server en wees als eerste op de hoogte van de laatste updates!
PLAYMINETOPIANL
0 SPELERS ONLINE
JOIN DISCORD
0 LEDEN ONLINE
Welkom op Minetopia World! Welkom op de Minetopia World Community! Om deel te nemen aan ons forum en content te kunnen plaatsen dien je jezelf eerst te registreren! Klik hiervoor op de knop "Registeren" en volg de stappen in het volgende scherm. Heb jij al een account op onze community? Druk dan op de knop "Inloggen". Veel plezier!

Informatie Minetopia World - De GROTE Forum Post!

Minetopia World

Staff Member
Lead
Beste Minetopia World spelers,
Het is al een tijdje bekend bij jullie dat er een nieuwe server onder DDG valt, namelijk de ''Minetopia World'' server: Een tweede Minetopia die beheerd wordt door de DDG Server, een Minetopia die héél anders is dan de Minetopia die jullie nu kvennen! Nieuwe dingen, nieuwe spelers en alles weer vanaf het begin. Zijn jullie benieuwd naar wat allemaal anders is en hoe jij op deze server kan gaan spelen? Lees dan héél snel deze forum post en kom alles te weten over Minetopia World!
Minetopia_Text2.png
Minetopia World
Erg lang geleden zijn op Teamspeak de eerste mensen verschenen met de rank ''Project J Staff'', een groot project wat nog niemand mocht weten. Een aantal weken / maanden later kwam David met een video op Youtube dat hij door de oude ''Malino'' map liep om met ons te praten over hoe het zou zijn als Minetopia op de Malino map zou zijn. Op het einde van de video zag je dat David een grote stad tegenkwam en toen meteen de video stopte. Niemand wist wat het was en er gingen was speculaties rond. Nu is het eindelijk zo ver en weet iedereen waar deze video voor was, namelijk Minetopia World! In deze Forum post wordt duidelijk gemaakt wat Minetopia World precies is!

De stad Chaxia
Als een verdwaalde burger kom je in de stad Chaxia, een grote stad met allemaal grote wolkenkrabbers om je heen. Je kent de weg niet en je loopt wat rond om te onderzoeken waar jij je nu bevindt. Je komt erachter dat de stad Chaxia bestaat uit allemaal verschillende wijken...
Easttown - Begin dorp, heel basic alles is geel. Voor velen een startplek - goedkoop
Het Rode Dorp - Upgrade van Easttown, alles in het rood - ook een startersplek
Vice City - Bestaat uit 3 delen, Arbeiderswijk - Crimineel gebied - Rijke grachten pandjes. Voornamelijk voor spelers die het criminele pad willen bewandelen, de echte boefjes dus.
OldTown - Oude versie van Oldtown; Voornamelijk appartementencomplexen + racebaan, OM en een Station.
Lakeside - Scandinavisch resort waarbij je helemaal afgelegen kan wonen.
Westside - Mindere broertje van Uptown, maar een prachtige wijk met grote villas. Een goede plek om een groot huis te kopen aan het meer.
Downtown - Hart van Chaxia; Het échte centrum van de server waarbij je zowel huizen als grote appartementen kan vinden.
Uptown - Endgame van Chaxia; Gigantische huizen waarbij je prachtig aan het luxe meer woont en iedereen je gaat vinden.

Grinding en startsaldo
Je start in totaal met €0,00 euro op je rekening. Dit betekend dat je moet gaan werken voor je geld! Je kan via de lobby het grinding stuk van Minetopia World joinen, waar jij kan minen en vissen, waardoor jij grindcoins verdient! Met deze grindcoins kan jij geld kopen in de grindshop en skins voor je pickaxe of vishengels, wat het vissen en minen een stuk leuker maakt en waarmee je ook véél meer op valt dan met een normale pickaxe of vishengel. Deze skins kan je selecteren met de telefoon. Tevens kan je maximaal per dag zes keer een uurloon krijgen die gebaseerd is op jouw level.


Huizen / plots in Chaxia
Jij loopt rond door de straten van Chaxia en bedenkt; “Ik wil aan het werk. Ik moet wat geld verdienen.”: Je bent van plan om te gaan solliciteren, want je bent helemaal klaar met het grinden. Je koopt een boekje bij de winkel en begint met schrijven. Je levert de sollicitatie in en een aantal dagen later heb je reactie, je mag aan het werk! Na lang zwoegen achter de balie heb je net genoeg geld voor een mooi huisje. Je gaat op zoek naar een huis wat binnen jouw budget past en ja hoor! Je vindt een huisje. (Je kan de prijzen bekijken door het command /plotinfo) Je bent er helemaal over uit, je wilt dit huis kopen! Je koopt dit huis vervolgens door op het plot te staan en te typen ''/plot buy''. Gefeliciteerd! Je hebt een huis gekocht en je wordt automatisch ingeschreven! Wanneer je je plot weer wilt verkopen typ je het command ''/plot sell'' om je plot weer te verkopen, maar let wel op dat de prijs hoger moet zijn dan dat het huis was! Je kan ook voor de snellere weg gaan, namelijk ''/plot quicksell'', waarmee je je plot meteen verkoopt aan de gemeente voor 80% van de prijs waarvoor jij het hebt gekocht. Je wordt dan wel weer meteen automatisch uitgeschreven!

Winkels in Chaxia
Wil jij een mooie winkel kopen in Chaxia? Dat kan zeker!.. Alleen niet op de gebruikelijke voorwaarden als op de Classic Minetopia kent. Hier loop je naar de gemeente en wil je een winkel kopen. Je betaald de gemeente en je bent de eigenaar. Dit is op Minetopia World net even anders. Hier wacht je op een veiling. Wanneer de veiling start kan jij bieden op een winkel! Er zitten geen vaste prijzen aan de winkels dus wie het hoogste biedt, wint de winkel! Deze plot veiling kan je vinden via jouw telefoon! (Worldmaps -> Server locaties -> Veilingen)

Voedsel en geld
Je denkt slim te zijn en een grote voorraad aan eten aan te schaffen en dit in kisten te leggen in jouw huis, maar je komt er na een week achter dat je eten helemaal verrot is! Het eten in Minetopia World heeft namelijk een houdbaarheidsdatum. Dit betekent dat je zuinig moet zijn met je eten en pas echt eten moet gaan kopen wanneer dit nodig is! Ook is het geld in Minetopia World aangepast. We werken hier weer met de oude valuta, namelijk de hoogste waarde van een briefje is €5.000,00 euro!

De wereld en criminaliteit
Zoals je weet is de map van Minetopia World ook zeker geen kleine map. Deze gamemode speelt zich af op de Malino map. (Deze is hier te vinden DYNMAP MTW ) Daarom moet jij tijdens het rondlopen in de wildernis goed om je heen kijken, want wie weet wordt je wel ineens aangevallen door een van de grote criminelen in de grote bossen en keer je nooit meer terug naar Chaxia.. De wapens hebben in Minetopia World ook een grote aanpassing gekregen. Bij alle wapens in onderscheid gemaakt tussen justitie en criminelen. Ook hebben alle wapens in de game een ander geluid wanneer je er mee schiet! Dus pas op, want hoor je schoten? Ren dan héél snel weg!

Justitie
Na een groot ongeval op Classic Minetopia heeft de ministerraad besloten het stukje defensie te stoppen. Op Minetopia World heeft het leger een terugkeer en zijn ze weer actief binnen de game! Ook zal de gewone politie op de straten van Chaxia handhaven, maar pas op! Doe jij iets wat tegen de regels is, dan zal jij een bezoekje moeten brengen aan het ''Openbaar Ministerie'' (OM). Hier zullen de rechters die opgeleid zijn door de Officier van Justitie jouw straf bepalen! Ook zal binnen de server de FBI actief zijn, maar wat zij doen.. Weet niemand...!

Auto's
Wil jij echt aan de buitenwereld laten zien dat jij het goed voor elkaar hebt? Rijd dan rond in een van onze prachtige auto's! Deze auto's zijn volledig anders dan op de Classic Minetopia, want we hebben hier wel meer dan een MILJARD mogelijkheden! Hierdoor kunnen wij jouw auto in meerdere kleuren maken, andere skins erop zetten, addons en aparte onderdelen erop zetten waardoor jouw auto uniek is!


Telefoons en skins
In Minetopia Word hebben we een hele andere telefoon. Deze telefoon zit bomvol met nieuwe dingen waar jullie handig gebruik van kunnen maken! Denk bijvoorbeeld aan Whatsapp, je kan bellen en Worldmaps, waardoor jij super makkelijk de weg kan vinden door maar een paar keer te klikken in je telefoon! Ook voor de telefoon hebben we voor jullie een aantal skins! Zo kan jij jouw telefoon helemaal upgraden naar een nog vetter model!


Afsluiting
In deze post hebben wij zeker niet alles behandeld. Dit zal dus betekenen dat JIJ vanaf 30-03-2020 14:00 Minetopia World kan joinen! Haal GRATIS jouw whitelist op shop.minetopia.nl en wees erbij! Ben jij een pre-public speler dan kan jij deze dag zelfs al om 13:30 joinen!

~ Minetopia World Lead
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bovenaan